דיי למה לחרטט אותנו במכבסת מילים
המשפך השיווקי הוא מילה יותר מנומסת לשיטה האמריקאית "סמול טוק"
את המשפך שיווקי ניתן ואף רצוי לתאר בכמה דרכים, אולם העיקרון תמיד זהה: לימים כינו אותו בשיטה האמריקאית "סמול טוק" הוא לא השתנה. נעים מאוד אני אלי נווה ואני מעיד על עצמי שחרף ניסיוני העשיר בעולם השיווק יש לי דבר או שניים ללמוד. אך מכבסת המילים הזו משפך שיווקי הינה בדיוק שיטת המכירה האגרסיבית האמריקאית הידועה לכל עולם השיווק. המשפך מתחיל בהבאת מוצר או שירות לתודעתו של הקהל הרלוונטי, והקהל הרלוונטי עשוי ויכול להיות גם כלב, אדם, חנות, כולם יוגדרו לצורך העניין "קהל רלוונטי". כעת בואו ונתבונן במילים היפות. באנגלית: אטנשן -תשומת לב, אינטרס - איתור צרכים, דיזייר - הטמעת המוצר או גרימת ההתלהבות בצד השני, ואקשן, אעלק אקשן מכירה בפשטות! עכשיו מדוע בחרו ב 2021 לכנות זאת אקשן? מישום שזה מתגלגל בלשון יותר טוב. המשפך השיווקי הוא בדיוק הבסיס הנלמד בכל קורס מכירות של מתחילים בארץ. הוא חובה הוא תהליך שבלעשיו לא תהיה מכירה. בעצם המשפך השיווקי בכינויו החדש מזרים את המתעניינים במורד המשפך כדי לצרוך עוד מידע, ומנסה למשוך את הקהל שהעמיק עוד קצת פנימה לביצוע מכירה.
משפך שיווקי קלאסי – "AIDA"
המשפך המוכר ביותר בעולם הדיגיטלי מכונה AIDA: Attention Interest Desire Action. זהו המשפך שלפיו בונים, למשל, דפי נחיתה מוצלחים. דף נחיתה אפקטיבי מתחיל בלכידת תשומת לב –Attention, ממשיך בייצור סקרנות ועניין – Interest, בהפעלת מנגנון של היזקקות למוצר או לשירות – Desire. ולבסוף, אם תציעו הצעה מפתה, מסתיים בביצוע פעולה כמו רכישה או מילוי טופס – Action.
אולם, ככל שתחום השיווק הדיגיטלי מתפתח, ככל שהצרכן הופך למנוסה ומתוחכם יותר עקב ריבוי משפכים שיווקיים סביבו, המשפכים הופכים למורכבים יותר.
התוצאה היא שככל שהמשפך השיווקי שלכם מעניק לצרכן ערך מוסף, ובונה אתו מערכת יחסים של אמון, הסיכוי שהקהל יוזרם בסופו של דבר לחלק הממיר במשפך – יגבר.
זו הסיבה שהמשפך הקלאסי בן ארבעת השלבים כבר לא מספיק כדי לשקף את התהליכים השיווקיים בדיגיטל. הנה, למשל, המשפך השיווקי הרווח היום בתחום של שיווק באמצעות תוכן:
הבחירה שלכם ההצלחה שלנו. (סוגי קמפיינים בפייסבוק)
אם מישהו לא יודע את זה עדיין, פייסבוק מכירים אותנו יותר טוב ממה שאנחנו מכירים את עצמו.
הם לא רק יודעים מה התחומי עניין של כל בן אדם, אלא הם גם יודעים מה הוא עושה בזמן שהוא גולש – צופה בסרטונים, עושה לייקים, נכנס לדפי נחיתה, וכל פעולה שהוא עושה.
לכן, כשאתם בוחרים סוג של קמפיין, פייסבוק יראה את המודעה לסוג מסויים של אנשים, שיש להם היסטוריה של פעולות מסויימות.
בפוסט הזה אני אדבר על הסוגים הנפוצים ביותר, שהרוב משתמשים בהם:
קמפיין Traffic/תנועה – המטרה של הקמפיין היא שאנשים לחצו על הלינק שבמודעה שלכם, ויכנסו לאתר שלכם/דף נחיתה.
קמפיין engagement/מעורבות – המטרה של הקמפיין זה לייקים, תגובות ושיתופים. אם אתם רוצים לידים או כניסות לדף נחיתה זה לא הקמפיין הנכון לבחור בו.
בדרך כלל כשאתם עושים "קדם פוסט" מהעמוד העסקי זה אוטומטית בוחר בקמפיין מעורבות ובגלל זה המודעות שלכם מביאות רק לייקים ולא לידים.
** מה שכן זה טוב להריץ קמפיין כזה על תקציב נמוכה בשביל הוכחה חברתית.
קמפיין Video Views/צפיות בוידאו – פייסבוק יראה את המודעה לאנשים שצופים בסרטונים, זה טוב בעיקר ליצירת קהלים, לא הקמפיין הכי יעיל מהניסיון שלי.
קמפיין Lead Generation/יצירת לידים – אם אתם רוצים לידים מבלי להוציא אנשים מחוץ לפייסבוק, זה מה שאתם צריכים לבחור. אנשים ממלאים טופס בתוך הפייסבוק וזהו.
קמפיין Masseges/הודעות – פייסבוק יראו את המודעה לאנשים עם סיכוי גבוה לשלוח לכם הודעות, גם קמפיין מעולה.
קמפיין Conversions/המרות – קצת מסובך להסביר פה אבל בגדול המטרה של הקמפיין זה המרות – לידים, מכירות, צפיות בדף נחיתה ודברים כאלה.
לסיכום – קמפיין מעורבות זה טוב אך ורק להוכחת חברתית.
אם אתם רוצים לידים מבלי להוציא אנשים מפייסבוק אז תעשו קמפיין לידים או קמפיין הודעות.
אם אתם רוצים קליקים וכניסות לדף נחיתה אז תנועה ובהמשך המרות.